نوشته شده توسط : محدثه بیاتی

اختلال اضطراب فراگیر یا تعمیم یافته، اختلالی است که در آن فرد مبتلا به طور دائم نگران آینده و اتفاقات آن است. آن ها می ترسند از اینکه اتفاقی پیش بیاید و همه چیز را بهم بریزد. اما زمانی که گفته می شود این افراد نگران هستند؛ منظور از این نگرانی چیست؟ نگرانی براساس نظر بهترین روانشناس به فکر کردن دائمی به موضوعی می گویند که فرد نمی تواند آن را کنترل کند و کنار بگذارد. این نگرانی ها اصولا ادامه پیدا می کنند و بیشتر و بیشتر می شوند؛ چرا شخص مبتلا توانایی حل کردن و مقابله با آن ها را ندارد.

آیا نگران بودن اتفاق بدی است؟

در پاسخ به این سوال باید گفت؛ نگران بودن و مضطرب بودن تا حدی برای داشتن یک زندگی خوب نیاز است. اما اگر سطح نگرانی و اضطراب با آن تهدید یا خطر تناسب نداشته باشد و بیش از حد باشد؛ آنوقت است که آن اضطراب و نگرانی نه تنها مفید نیست بلکه بر جسم و روان فرد بسیار ضرر وارد می کند. افرادی که اختلال اضطراب تعمیم یافته دارند؛ معمولا نگران همه چیز و همه کس هستند و نگرانی آن ها موضوعات مختلفی را در بر می گیرد. تحمل این نگرانی ها فرد را فلج می کند و مانند یک بیماری جسمی جدی، شخص را از پای در می آورد.

مثال هایی از نگرانی های افراد مبتلا به اختلال اضطرب فراگیر

-این افراد به طور دائم نگران مسائل بزرگ و کوچک زندگی هستند. حتی مسائلی که خیلی مهم نیستند هم آن ها را دچار تشویش و اضطراب می کند. (برای مثال از مسائل مالی بزرگ تا اینکه چرا مامور آّب برای این ماه هنوز نیامده است آن ها را درگیر می کند.)

-فرد مبتلا احساس می کند نمی تواند جلوی نگرانی خود را بگیرد و توسط آن محاصره شده است به همین دلیل احساس عجز و ناراحتی می کند. ( در این باره یک مشاور خوب در مورد یکی از مراجعینش که این اختلال را داشت این مثال را می زد: او می گفت خانمی به من مراجعه کرد که افکار  نگران کننده او را از پای در آورده بود. همه چیز از یک یخچال شروع شده بود. یک روز ازخواب بلند شده بود و شنیده بود که یخچال صدا می دهد. آغاز این صدا؛ چندان او را نگران کرده بود که هر روز مدت طولانی را صرف شمردن صدای موتور یخچال می کرد و نگران سوختن آن بود! این اوضاع آنقدر وخیم بود که در سه ماه گذشته هر شب  چندین بار ازخواب می پرید و یخچال را چک می کرد. در آخر به علت بد شدن حالش؛ یخچال را فروخت و یک یخچال دیگر را جایگزین کرد.) دیدید که چطور یک موضوع ساده, یک فرد مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر را خسته و آسیب پذیر می کند؟ دلیل این موضوع این است که این افراد فاجعه انگاری می کنند و به اصطلاح از کاه؛ کوه می سازند.

علائم این اختلال

یک) این افراد اضطراب و نگرانی شدیدی در مورد موضوعات مختلف زندگی دراکثر روزها تجربه می کنند.

دو) این اشخاص به شدت احساس عصبی بودن و بی قراری می کنند و همین عصبانیت موجب می شود که آن ها آدم های به ظاهر بی اخلاقی جلوه کنند.

سه) تمرکز ندارند و مدام حواسشان پرت می شود. همانطور که گفته شد این افراد حس می کنند که هیچ کنترلی بر روی اوضاع ندارد؛ پس طبیعتا نمی توانند افکار خود را هم کنترل کنند.

چهار) دلیل عصبانیت زود هنگام این افراد این است که بسیار زودرنج  و حساس هستند و این زودرنجی ویژگی دیگر آن ها نیز هست.

پنج) اختلال خواب دارند. فردی را تصور کنید که فردا چک دارد و پولی داخل حسابش نیست، آیا می تواند بخوابد؟ مسلما خیر! این افراد هم دقیقا همینطور هستند. چون حس می کنند نمی توانند عصبانیت خود را کنترل کنند  و از پس مسائل بربیایند، شب ها خواب خوبی ندارند و مدام از خواب می پرند.

شیوع

این اختلال در میان زنان بیشتر از مردان است و  براساس نظر یک روانشناس خانواده درمانی در میانسالی بخاطر افزایش دغدغه ها و مسئولیت ها بیشتر از هر دوره دیگری؛ نمود پیدا می کنند.

باور های غلط در مورد نگران شدن:

افراد مبتلا به این اختلال، تصور می کنند که نگران بودن بهتر از بیخیال بودن است و آن را یک پدیده الزامی می دانند؛ چرا که فکر می کنند می تواند از یک فاجعه جلوگیری کند. هر چند که این حجم از نگران بودن، خود می تواند یک فاجعه باشد! از باور های غلط در مورد نگران بودن می توان به این موارد اشاره کرد:

-نگرانی یک راهکار برای حل مشکلات است.

-نگران بودن در مورد موضوعات مختلف و متفاوت موجب می شود تا از اتفاق افتادن موضوعات حاد تر جلوگیری شود.

-نگران بودن در مورد یک اتفاق، احتمال رخ دادن آن را کم می کند.

سخن پایانی:

اگر پس از خواندین این مقاله فکر می کنید که شما هم دچار این اختلال هستید شاید بهترین و امن ترین راه؛ نگاه کردن به لیست مراکز روانشناسی ایران باشد تا براساس آن یک کلینیک روانشناسی را انتخاب کنید و درمان خود را از سر بگیرید. کلینیک روانشناسی انتخاب نو با داشتن درمانگرانی حاذق و کارآمد به شما امکان بهبود و درمان این اختلال را با روشی درست و علمی می دهد. این را بدانید که تجربه یک اختلال خطرناک نیست، اما بی توجهی به آن می تواند خطرناک باشد چرا می تواند تبدیل به گردابی شود که فرد را درون خود بیشتر و بیشتر غرق کند.

  

 

نویسنده: محدثه بیاتی

تلفن : 22593216 – 22795735

آدرس : قیطریه – بلوار کاوه جنوب – نرسیده به خیابان دولت – نبش کوچه اخلاقی غربی – پلاک 29 – طبقه3

 

 

 




:: برچسب‌ها: بهترین روانشناس , مشاور خوب , خانواده درمانی , لیست مراکز روانشناسی ایران ,
:: بازدید از این مطلب : 67
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 3 آبان 1400 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: