نوشته شده توسط : غزاله البهشتی

با وجود آن که همه افراد معمولا در کودکی احساس ترس از تنهایی را تجربه می کنند اما برخی از افراد این احساس را تا بزرگسالی با خود خواهند داشت . این افراد معمولا به مشاوره روانشناسی نیاز دارند زیرا این افراد از تنها ماندن با خود نیز ترس زیادی دارند . معمولا این افراد افرادی اجتماعی هستند که همیشه اطراف خود دوستان و آشنایان زیادی دارند و با وجود این که همیشه از این جمع ها لذت نمی برند اما برای فرار از تنهایی از روی اجبار ساعت های زیادی را صرف معاشرت با آنها می کنند . این افراد در صورتی که مجبور شوند تنها باشند حتما پس از ورود به منزل تلویزیون را روشن کرده یا یک موزیک می گذارند تا سکوت اطرافشان نباشد . تنهایی هراسی به دو صورت ممکن است بروز کند . 1- برخی از افراد از جدا شدن از یک فرد خاص می ترسند . 2- برخی از افراد از تنها زندگی کردن هراس دارند . در هر دو صورت این ترس از تنهایی باعث می شود تا فرد روند طبیعی در زندگی خود نداشته باشد و سختی های زیادی را متحمل شود .

علائم تنهایی هراسی چیست ؟

-         تفکرات وسواسی : این افراد به شکل وسواس گونه ای از تنهایی گریزان هستند و دائما نگران این مسئله هستند که در حالت تنهایی چه اتفاقاتی می افتد .

-         واکنش های بدنی : این افراد زمانی که تنها می مانند یا تصور می کنند تا زمان خاصی دچار تنهایی می شوند ، دچار لرزش بدن ، تعرق ، سرگیجه ، تپش قلب ، فشار خون بالا و حالت تهوع می شوند .

-         تمایل به فرار از تنهایی : این افراد تمایل بیش از حدی برای فرار در مواقعی که تنها هستند دارند و این مسئله را به شکل تماس های مکرر با دوستان یا خروج از منزل از خود نشان می دهند .

دلایل بروز تنهایی هراسی

از دست دادن یک عزیز : یکی از دلایلی که می تواند باعث بروز تنهایی هراسی شود واکنش به یک موقعیت خاص مثل فوت یک عزیز یا جدایی عاطفی باشد . برخی از افرادی که به مشاوران خانواده مراجعه می کنند و یکی از اعضاء دچار تنهایی هراسی شده این مسئله را پس از تولد کودک یا ازدواج تجربه کرده اند .

احساس طرد شدن : برخی از افراد امکان دارد در بخشی از زندگی احساس طرد شدگی کرده باشند و احساس کنند کسی آنها را دوست ندارد ، این افراد تحت تاثیر احساسات درونی دچار ترس شدید درونی شده و نمی خواهند کسی طراف آنها نباشد .

نداشتن اعتماد به نفس : یکی دیگر از دلایلی که می تواند باعث شود فرد دچار ترس از تنهایی شود نداشتن اعتماد به نفس است . این افراد بر این باور هستند که از هیچ فعالیتی به تنهایی لذت نمی برند و نمی توانند به تنهایی خوشحال باشند . حتی در بین مراجعین به مشاور قبل ازدواج افرادی نیز دیده می شود که به دلیل ایت هراس ، اقدام به ازدواج می کنند تا همواره کسی را در کنار خود داشته باشند .

وجود اختلالات روانی : در تحقیقاتی که در مراکز مشاوره انجام شده بسیاری از افرادی که دچار اختلالات روانی نظیر ، افسردگی و فوبیا هستند ، ترس از تنهایی را به شکل آشفتگی و رنجوری تجربه می کنند . این افراد به دلیل داشتن این فشار روانی از رفتن به محل کار یا تفریح یا زندگی روزمره احساس آرامش و لذت نمی کنند .

چگونه می توان تنهایی هراسی را مدیریت نمود ؟

1-    داشتن فعالیت های اجتماعی و دوستانه : پیدا کردن فعالیتی که از آن لذت ببرید و در آن بتوانید با افراد زیادی معاشرت کنید از اولین اقداماتی می باشد که می تواند به شما کمک کند تا تنهایی هزاسی خود را مدیریت کنید . فعالیت های گروهی مثل ، شرکت در کلاس های گروهی یا شرکت در کار های هنری جمعی می تواند علاوه بر تقویت روحیه شما ، کمک بزرگی بر هراس شما از تنهایی باشد .

2-    داشتن حیوانات خانگی : حیوانات خانگی منبع عالی از همکاری و همراهی می باشند ، زمانی را که شما با حیوان خانگی خود می گذرانید باعث می شود تا فرد احساس بهتری در خود داشته باشد . حیوانات خانگی همراهان خوبی برای افراد تنها می باشند .

3-    ایجاد رابطه معنوی با خداوند : به یاد خدا بودن در هر روز از زندگی می‌ تواند به کاهش حس تنهایی شما کمک کند . زمانی که با خداوند اوقات خود را سپری کنید و از او بخواهید که در هنگام تنهایی به شما کمک کند ، بیشترین آرامش را احساس خواهید کرد ، برای ارتباط با خداوند کافی است تنها با او صحبت کنید .

4-    کمک گرفتن از روانشناس : روان درمانگران معمولا از سه روش برای درمان افرادی که دچار تنهایی هراسی هستند استفاده می کنند . 1- رفتار درمانی شناختی ، 2- مواجهه درمانی ، 3- دارو درمانی .

در شیوه رفتار درمانی شناختی ، مشاور به فرد آموزش می دهد تا روش های مقابله با اضطراب در زمان هایی که تنها می باشد را یاد بگیرد . در مواجهه درمانی ، فرد مجبور می شود تا با آن چه از آن اجتناب می کند رو به رو شود ، فرد در این روش کم کم در موقعیت تنهایی قرار می گیرد و با کمک تکنیک هایی که آموزش دیده سعی می کند تا اضطراب خود را کنترل کند ، سپس مدت زمان این تنهایی افزایش پیدا می کند و به مرور زمان این چرخه در زندگی وی قطع خواهد شد . این روش برای درمان افرادی که از فوبیا خاصی نیز رنج می برند ، موثر است . در درارو درمانی نیز رواپزشک به کمک دارو های آرام بخش سعی می کند تا به کاهش علائم اضطراب فرد کمک کنند .

نویسنده : غزاله البهشتی




:: برچسب‌ها: مشاوره روانشناسی , مشاوران خانواده , مشاور قبل ازدواج , مراکز مشاوره ,
:: بازدید از این مطلب : 79
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 30 مرداد 1400 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: